Le Jardin Éthel (Éthel garden)

Last updated October 6, 2022
Reading time: 1 min

This project aims to transform the upper storey of Verdun’s Éthel parking garage into a dynamic and solidarity-based space. It was one of the winning projects in the first edition of the city’s participatory budget.

Description

Creation of a public space dedicated to urban agriculture, greening, arts and culture, while offering a spectacular view of Montréal’s skyline.

Benefits

  • Promote local urban life, with a focus on health and solidarity.
  • Reappropriate a vacant public space while mitigating the effects of a heat island.

Progress update

Learn about the details of the project in each borough:

Premilinary analisys

  • Location: Éthel parking garage, Rue Éthel
  • Budget: $755,000 
  • Delivery date: To be determined

 

Upgrading work for the entire parking garage is currently being planned. It will have to be completed before the upper storey can be converted into a public space.